۵ ابزار کاربردی برای کنترل وضعیت SEO
در سلسله مقالات وبلاگ مهیار وب پیرامون “سئو و بهینهسازی” در ابتدا “آشنایی با سئو (SEO)، اهداف و ضرورتهای آن” را بیان کردیم و آنجا ذکر شد که در رتبهبندی سایتها برای نمایش در صفحهی نتایج جستجو (SERPs) عوامل متعددی دخیل هستند که در دو دستهی “بهینهسازی داخلی” و “بهینهسازی خارجی” جای میگیرند. در مطالب بعدی به بررسی راهکارهای بهبود وضعیت بهینهسازی در این بخشها پرداختیم.
حال با توجه به شناخت نسبی به دست آمده؛ پیرامون بهینهسازی و تأثیرات آن بر توسعه و بهبود وضعیت کسبوکار بنا داریم به معرفی ابزارها و سایتهای کاربردی جهت تجزیه، تحلیل و بررسی وضعیت سئوی سایت بپردازیم.
GTMetrix؛ بررسی سرعت Loading وبسایت و راهکارهای بهبود
گفته بودیم؛ بیش از نیمی از کاربران پس از ۲ ثانیه انتظار برای لود یک وبسایت؛ آن را ترک میکنند و موتورهای جستجو در راستای جلب رضایت کاربرانشان نسبت به این موضوع حساسیت زیادی نشان میدهند. در سرویس GTMetrix شما میتوانید وضعیت سرعت Loading وبسایت خود را به طور دقیق و با جزئیات بررسی و آنالیز نمایید. همچنین این سرویس راهکارهایی جهت بهبود سرعت بارگزاری ارائه میکند.
Webmaster Tools؛ پلی برای ارتباط وبمستر و گوگل
پیشخوان مدیریت وضعیت سایت ثبت شده در گوگل به Google Webmaster Tools مشهور است. در این کنسول شما میتوانید بهصورت مستقیم با گوگل در ارتباط باشید و از خدمات متعددی مانند: ثبت سایت در گوگل، کنترل وضعیت خطاهای ثبت شده در گوگل، بررسی وضعیت نسخهی موبایل وبسایت، ثبت SiteMap، و … بهرهمند شوید.
Google Analytics؛ آمارگیری جامع و کاربردی
یک آمارگیر جامع و حرفهای که اطلاعاتی کاربردی و جذاب در اختیار مدیران سایت قرار میدهد. شما بواسطهی Google Analytics میتوانید اطلاعات کامل و دقیقی مانند تعداد بازدیدکنندهها، بازدیدهای هر صفحه، ورودیهای گوگل، زمان ماندگاری کاربر در وبسایت و … را به دست آورید. (متأسفانه به علت تحریمها این سرویس با IP ایران در دسترس نیست و میبایست از IP سایر کشورها برای دستیابی به این ابزار کاربردی استفاده بفرمایید.)
Google Keyword Planner؛ دستیابی به بهترین کلمات کلیدی
انتخاب و پیداکردن کلمهی کلیدی مناسب؛ فرآیندی حساس، مهم و تأثیرگذار است. در Keyword Planner شما میتوانید کلمات انتخابی خود را بررسی کرده و میزان علاقهمندی کاربران به این کلمه و جستجوی آن در بازههای زمانی مشخص را بررسی نمایید. (متأسفانه به علت تحریمها این سرویس هم با IP ایران در دسترس نیست و میبایست از IP سایر کشورها برای دستیابی به این ابزار کاربردی استفاده بفرمایید.)
Google Mobile-Friendly Test؛ بررسی نسخهی رسپانسیو وبسایت
در راهکارهای بهبود سئوی داخلی گفتیم بیش از ۷۰٪ بازدید یک وبسایت را کاربران موبایلی تشکیل میدهند و به همین علت؛ واکنشگرا بودن وبسایتها یک امتیاز جدی در موتورهای جستجو محسوب میشود. در سرویس Google Mobile-Friendly Test شما میتوانید وضعیت نمایش وبسایت خود در دیوایسهای رایج را بررسی کنید و درصورت کسب امتیاز لازم از طریق دکمهی CTA موجود در صفحه این تأییدیه را به اطلاع گوگل برسانید.